Furture_Freedom_Big_Five_Leadership_Program

We hebben allemaal die ene geweldige leraar gehad waar we met plezier aan terug denken. Zijn of haar lessen waren degene waar je altijd wel naar toe ging omdat ze leuk waren. Deze leraar begreep wat het betekende om een ​​adolescent te zijn, hij of zij maakte de lessen interessant door verhalen te vertellen waar jij iets mee kon en wist wat er met je aan de hand was.

Later in je leven heb je misschien een baas gehad waar je hetzelfde over dacht. Maar dit is helaas niet de regel. Meestal hoor je over een baas die je onder druk zet, te veel verwacht en alleen geïnteresseerd is in targets en niet in jou als persoon. Hoe is dit de regel geworden en niet de uitzondering?

Bij die geweldige leraar voelde je je veilig en gewaardeerd. Je was niet bang om om hulp te vragen. Het resultaat was hogere cijfers en dat je je goed voelde over je inspanningen omdat je je best had gedaan. Nu zien we dat managers op korte termijn denken en omzet gericht zijn. Zal dit een sterke toewijding voor de toekomst verzekeren of zal het getalenteerde mensen wegjagen?

Wat laat je werken?

Als je je niet gewaardeerd voelt, geef je niet alles, toch? De kans is groot dat je constant op zoek bent naar een andere baan, stress voelt of opgebrand raakt. Je zult zeker niet genieten van je werkdagen. En we moeten juist wel genieten van onze werkdagen. We besteden tenslotte veel tijd aan werk of werkgerelateerde zaken. We pendelen gemiddeld 2 uur per dag, werken dan 8 uur en soms meer. Dit betekent dat je op een gemiddelde dag meer dan 10 uur met je werk bezig bent. Als je dan nog 2 uur nodig hebt om te kunnen ontspannen en ongeveer 8 uur slaapt, dan neemt het ‘werk’ 75% van je wakker leven in beslag! Dus we kunnen er maar beter het beste van maken.

Om ons te laten genieten van wat we doen, hebben we een aantal dingen nodig.

  • Waardering
  • Veiligheid
  • Inspiratie
  • Afstemming met onze persoonlijke doelen

Wat werkt voor jou!

Het begint allemaal met bewustzijn. Een beter en realistischer gevoel over jezelf hebben, weten wie je bent en waar je echt voor staat. Weten wie je echt bent, heeft veel voordelen. Je weet waar je het allemaal voor doet en bent in staat om doelen voor jezelf te stellen die je gelukkig maken. Maar hoe kom je daar en welke aspecten spelen een rol?

  • Onze eigen emotionele basis is de persoonlijkheidsstructuur waar we vanuit opereren, onze blauwdruk als het ware. Veel ervan wordt gevormd aan het begin van ons bestaan ​​en door vroege levenservaringen. Sommigen van ons zijn opgegroeid in gelukkige gezinnen, zijn beschermd en hebben kansen gekregen. Maar helaas worstelen velen van ons met hardnekkige patronen. Deze hebben we ontwikkeld om met het leven om te kunnen gaan. Maar er zijn manieren om deze patronen te herkennen, om patronen te herbouwen die niet langer dienen, of om je basis te versterken.
  • Jouw wereldmodel is anders dan dat van anderen, puur omdat iedereen een unieke manier heeft om de werkelijkheid te interpreteren. Deze interpretatie is gebaseerd op ervaringen die we in het verleden hebben gehad. We filteren onze feitelijke ervaringen intern en zullen ze op onze eigen unieke manier interpreteren
  • Hoe zou je je voelen als jouw tijd en energie volledig waren afgestemd op de belangrijkste dingen die je in je leven wilde doen, zien of ervaren? Bewustwording van je persoonlijke doelen en de belangrijkste dingen die je wilt, staan aan de basis van weten wie jij echt bent. 

Natuurlijk, wanneer je de eerste fase van je reis hebt voltooid, is er meer werk aan de winkel, maar je bewustzijn zorgt voor een goede basis. Het kennen van je persoonlijke doelen maakt je gelukkiger. Weten wie je echt bent zal het gemakkelijker maken om je richting te kiezen. Je weet dan wat voor jou werkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>