Kleur bekennen

We hebben allemaal verschillende redenen om te doen wat we elke dag doen. Dat wat zorgt dat je tot actie overgaat noemen we drijfveren, je intrinsieke motivatie. Dit houdt in dat je iets doet waar je persoonlijk baat bij hebt. Dus je gedrag is er op gericht een beloning te ontvangen (of een straf te vermijden). Bijvoorbeeld een boek lezen omdat het onderwerp je interesseert of een yoga les volgen omdat je wilt ontspannen. Ontbreekt de drijfveer, dan kom je waarschijnlijk niet in beweging.

Kleur bekennen in ondernemerschap

Sommige ondernemers worden gedreven door ambitie, competitie en beloning. Anderen door visie, processen, harmonie of betrokkenheid. Het één sluit het ander niet uit, maar zelden zijn alle drijfveren vertegenwoordigt in één persoon. Het is dus belangrijk om kleur te bekennen. Wie ben je, wat zijn je drijfveren en wat heb je nog nodig. Kennis van je eigen kwaliteiten en drijfveren is de sleutel naar succes.

Wat maakt mij mij, welke overtuigingen spelen een rol en wat maakt dat ik in beweging kom? Persoonlijke ontwikkeling begint met inzicht in jezelf. Als je weet wat je drijft, dan weet je dus ook hoe je je kennis en vaardigheden kunt inzetten om meer succes en betere resultaten te behalen. Hoe je je sterke punten en vaardigheden kunt afstemmen op je intrinsieke motivatie.

Wil je meer weten over je eigen drijfveren en ondernemerskwaliteiten? Schrijf je hier in voor de workshop.

Liever een sessie voor je eigen team of 1 op 1? Dat kan natuurlijk ook.

 

 

 

 

Comments are closed.